VCA

VCA Certificering

De afkorting VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers en is al meer dan 25 jaar is VCA dé standaard in veilig, gezond en duurzaam werken. Door als organisatie in het bezit te zijn van het VCA-certificaat is de basis gelegd om iedere dag veilig en gezond aan het werk te gaan.

VCA is de certificering die het meeste voorkomt in Nederland. Als u kunt aantonen dat u veilig te werk gaat, de minimale wettelijke Arbo punten hebt ingevuld en de operationele medewerkers binnen de organisatie in het bezit zijn van een eigen VCA-certificaat kunt u een VCA-bedrijfscertificering behalen.

Waarom is een VCA-certificaat van belang voor mijn organisatie?

  • Er zijn altijd risico’s met betrekking tot veiligheid binnen dienstverlenende organisaties. Het werken met machines, werken langs de weg of bijvoorbeeld op verschillende hoogtes werken brengt verschillende risico’s met zich mee. Vooral in branches zoals de productie en industrie wordt er werk uitgevoerd waar meer risico’s aan verbonden zijn en is het waarborgen van de veiligheid van uw medewerkers van groot belang.
  • Met een VCA-certificaat toont u aan dat uw medewerkers op de hoogte zijn van de risico’s die het werk met zich meebrengt. Ook weten zij welke voorzorgsmaatregelen zij moeten nemen en wat zij moeten doen in noodsituaties. Dit wekt vertrouwen op bij opdrachtgevers.
  • De VCA-certificering is van positieve invloed op het moment dat u zich inschrijft voor een tender of aanbesteding.
  • Met de checklist kunt u voldoen aan de Arbowetgeving.
  • De VCA-certificering is een goed begin naar de ISO 45001 (Arbo norm).
veiligheid ISO 45001 RI&E VCA

Qrown helpt u graag naar de bedrijfscertificering VCA. Wij kunnen hierin adviseren, ondersteunen of volledig in ontzorgen. Dit is ook mogelijk in combinatie met diverse ISO-normen. Wij komen graag met u in contact om de mogelijkheden te bespreken.

Bekijk meer veiligheidsnormen

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden?

Wij staan altijd open voor een gesprek. Neem gerust contact op en wij kijken graag mee naar de mogelijkheden voor u!